Strefa Młodych LGBTQ+ we Wrocławiu

Zapraszamy młodzież LGBTQ+ z Wrocławia na rozwojową grupę wsparcia, którą uruchamiamy we współpracy ze Stowarzyszeniem Kultura Równości dzięki wsparciu Fundacji im. S. Batorego i Funduszu Solidarnościowego Działaj Dalej. Jako ekipa Fundacji zdajemy sobie sprawę, że sytuacja młodzieży doświadczającej przemocy, w tym homofobii czy transfobii jest często bardzo zła i pełna osamotnienia. Mamy nadzieję, że takie działania wzmacniające i wspierające mogą w jakiś sposób odpowiedzieć na potrzeby młodzieży LGBTQ+. Grupę poprowadzi trenerka doświadczona w pracy z młodzieżą oraz w obszarach związanych z empowermentem czy przeciwdziałaniem przemocy i dyskryminacji.
Na ten moment spotkania planowane są na żywo, w razie potrzeby zostaną przeniesione na online.

Więcej informacji i zgłoszenia tutaj: https://www.facebook.com/events/933615400379575

Pobierz raport, w którym oddajemy głos nastoletnim chłopakom i opowiadamy jak budować dla nich skuteczną edukację równościową!

6 na 10 polskich nastolatków doświadcza przemocy. To już wiemy. Czas temu skutecznie przeciwdziałać. Ten cel nie uda się, jeśli do równości nie zaprosimy chłopaków.

Dr Katarzyna Chajbos-Walczak i dr Zofia Małkowicz bez oceny i dociekliwie wysłuchały nastoletnich chłopaków. Opowiadali, z czym zmagają się na co dzień, co jest dla nich trudne, co ich cieszy, co myślą o dyskryminacji i przemocy – i kiedy są gotowi powiedzieć im STOP.

Na podstawie ich odpowiedzi autorki opracowania zbudowały zrozumiały portret, zmapowały główne problemy i stworzyły praktyczne rekomendacje JAK PRACOWAĆ Z CHŁOPAKAMI.

Raport „Nastoletni chłopacy o dyskryminacji i swojej codzienności” możesz pobrać, klikając w obrazek okładki (plik pdf, 2,5 MB).

Jeśli chcesz z nami budować skuteczną edukację równościową, dołącz do naszych matronów i patronek!