STAŁY ZESPÓŁ FUNDACJI

Lena Bielska / Prezeska Zarządu

Certyfikowana trenerka WenDo, trenerka antydyskryminacyjna i Consent, trenerka dramy stosowanej I stopnia. Współzałożycielka i prezeska Fundacji HerStory, gdzie zajmuje się historią i herstorią mówioną, edukacją antydyskryminacyjną i antyprzemocową. Obecnie w trakcie studiów psychoterapeutycznych Gestalt i uzupełniającego kursu psychologii. Współpracuje na stałe z wrocławskim oddziałem Centrum Praw Kobiet, gdzie prowadzi indywidualne procesy wsparcia dla kobiet z doświadczeniem przemocy i kryzysów. Trenersko pracuje głównie w obszarze przeciwdziałania przemocy i dyskryminacji a także empowepmentu. Kreatorka projektów na rzecz zmiany społecznej. Absolwentka Uwr, UMCS i The DO School w Berlinie. Od 2020 roku stypendystka Alfred Landecker Democracy Fellowship, inicjatorka i twórczyni Centrum Wsparcia Aktywistycznego we Wrocławiu. Doświadczenie zdobywa nie tylko w Polsce, ale głównie dzięki współpracy z międzynarodowymi organizacjami i inkubatorami innowacji społecznych. Prywatnie twórczyni eksperymentalnej muzyki electro synth pop, pasjonatka teatru, książek, filmów dokumentalnych, sztuki współczesnej, jazdy na kolażówce. Od około 10 lat wegetarianka z wieloletnim sportowym zacięciem – biega, trenuje tajski boks i krav magę.

Magda Szewciów / Wiceprezeska Zarządu

Magda Szewciów, certyfikowana trenerka samoobrony i asertywności dla kobiet i dziewcząt WenDo, trenerka antydyskryminacyjna a także moderatorka procesów Design Thinking w obszarze innowacji społecznych. Z wykształcenia pedagożka i animatorka społeczno- kulturowa. Jako trenerka zajmuje się edukacją z zakresu różnorodności, równości płci, a także przeciwdziałania przemocy i przeciwdziałania dyskryminacji. Pomysłodawczyni stworzenia metody SZTAMY. Członkini Towarzystwa Edukacji Antydyskryminacyjnej. Ukończyła m.in. Kurs Trenerski w Szkole Trenerów Organizacji Pozarządowych STOP, Szkołę Dramy Stosowanej I Stopnia, Kurs Moderatora Design Thinking, Podyplomowe Studia Zarządzania Innowacją, Szkołę Gender Mainstreaming IBL PAN, Akademię Trenerów i Działaczy Antydyskryminacyjnych, Akademię Treningu WenDo oraz szereg kursów i szkoleń z zakresu pracy z grupami, przeciwdziałania dyskryminacji i przemocy. Współpracuje na stałe z Fundacją Herstory od 2016 roku, a od 2021 roku pełni funkcję wiceprezeski.

Michał Maciejak / Członek Rady Fundacji

Pedagog, trener dramy (w trakcie procesu certyfikacyjnego na superwizora metody dramy), trener warsztatów profilaktycznych i antyprzemocowych, wykładowca akademicki, członek zespołu programowego projektu Sztama w edukacji na rzecz zmiany. Ponad piętnaście lat wspiera dzieci, młodzież oraz specjalistki i specjalistów pracujące z nimi, tworząc i realizując autorskie programy warsztatów i szkoleń. Przeprowadził ponad 7500 godzin szkoleń, warsztatów i treningów oraz ponad 250 szkoleń online.

Nina Ptak / Specjalistka ds. Fundraisingu i projektów międzynarodowych

Nina – z wykształcenia specjalistka z zakresu zdrowia publicznego i komunikacji społecznej. Zawodowo liderka, fundraiserka i certyfikowana menedżerka projektów (IPMA). Swoje wieloletnie, międzynarodowe doświadczenie w pracy w biznesie wykorzystuje angażując się w projekty społeczne i wzmacniając lokalne organizacje pozarządowe. Transfer międzysektorowy rozpoczęła realizując dwuletni program wspierający kobiety i dziewczęta z rodzin migrujących w Tajlandii. Obecnie współpracuje z wrocławskimi fundacjami przy pozyskiwaniu funduszy i koordynacji projektów. Feministka, wolontariuszka i działaczka na rzecz równości płciowej, sprawiedliwości społecznej i praw zwierząt. Podróżniczka, audiofilka oraz miłośniczka natury, gier planszowych i eksperymentowania z kuchnią roślinną.

Oprócz stałego zespołu współpracuje z nami grupa trenerek i trenerów edukacji związanej z prawami człowieka, aktywistek, wolontariuszek. Zapraszamy do naszego zespołu!

Visit Us On Facebook