STAŁY ZESPÓŁ FUNDACJI

Lena Bielska

Certyfikowana trenerka WenDo, trenerka antydyskryminacyjna i Consent, trenerka dramy stosowanej I stopnia (Zob. Lena Bielska Teenerka Siły i Rozwoju). Współałożycielka i prezeska Fundacji HerStory, gdzie zajmuje się historią i herstorią mówioną, edukacją antydyskryminacyjną i wielokulturową. Przewodniczka i edukatorka herstoryczna, autorka 3 publikacji herstorycznych. Założycielka start up’u Brzydkie Słowa, autorka podcastów o tematyce feministycznej i queerowej. Założycielka i artystka queerowego projektu teatralnego Rewolucje. Rozmawia i pracuje dodatkowo po angielsku i rosyjsku. Prowadzi procesy grupowe i indywidualne. Współpracuje z różnymi instytucjami publicznych i organizacjami pozarządowymi w Polsce i za granicą, na stałe oprócz Fundacji związana z wrocławskim Centrum Praw Kobiet, gdzie wspiera kobiety w procesie radzenia sobie z kryzysami i przemocą. Absolwentka Uwr, UMCS i The DO School w Berlinie. Prywatnie twórczyni eksperymentalnej muzyki electro synth pop, pasjonatka teatru, książek, filmów dokumentalnych, sztuki współczesnej, jazdy na kolażówce. Od około 10 lat wegetarianka z wieloletnim sportowym zacięciem – biega, trenuje tajski boks i krav magę.

Magdalena Łuczyn

Magdalena Łuczyn z wykształcenia filozofka, z zamiłowania poszukiwaczka zapomnianych miejsc i ciekawych opowieści. Od przeszło dziesięciu lat jest moderatorką wydarzeń kulturalnych w Lublinie. Współorganizatorka pierwszej Manify w Lublinie oraz marszy przeciwko przemocy „Odzyskać noc”. Animowała działania niezależnych przestrzeni społecznych: „Autonomiczne Centrum Społeczne Cicha 4” oraz „Kowalska”. Obecnie regularnie prowadzi spotkania o książkach traktujących o bieżących tematach społecznych. Od wielu lat z entuzjazmem prowadzi swoje nietuzinkowe spacery po mieście odkrywając mniej znane historie/herstorie miasta oraz nieco zapomniane miejsca. Obecnie współtworzy Fundację HerStory, w której koordynuję projekty. Jej pasją jest edukacja i dlatego – jako przewodniczka inspiracji – oprowadza szlakami kobiet. Na zaproszenie pracowników naukowych prowadzi dodatkowo zajęcia dla studentów i studentek skupiając się głównie na opowieściach o sufrażystkach i ich niezłomności, odwadze i poświęceniu.

Oprócz stałego zespołu współpracuje z nami grupa trenerek i trenerów edukacji związanej z prawami człowieka, aktywistek, wolontariuszek. Zapraszamy do naszego zespołu!

Visit Us On Facebook